Begränsad service under sommaren

Biblioteket är fortfarande ingen mötesplats. Det här gäller när du besöker biblioteken i Falkenberg i sommar.

Biblioteken i Falkenberg arbetar enligt de beslut som fattas av regionala rådet för att minska smittspridning av covid-19 i Halland. Vi följer utvecklingen och anpassar verksamheten efter de förutsättningar som våra lokaler medger. Förändringar kommer att ske gradvis under sommaren och hösten.

 

För biblioteken i Falkenbergs kommun gäller det här:
Är biblioteken öppna?
Ja, men endast för att uträtta kortare ärenden. Om du har symptom eller är sjuk ska du inte besöka biblioteket.

Har biblioteken meröppet?

Biblioteken i Vessigebro och Slöinge har meröppet.

Biblioteken är bemannade samma tider som tidigare och har meröppet alla dagar 10-22.

För att vi ska kunna hålla avstånd till varandra och därmed följa pandemilagen får endast 10 personer vara i lokalen samtidigt. Om du har symptom eller är sjuk ska du inte besöka biblioteket.

 

Kör mobila biblioteken?
Nej. De böcker som reserveras kan eventuellt hämtas på annat bibliotek eller lämnas ut på annat sätt enligt överenskommelse. Kontakta mobila biblioteken via mejl, mobilabiblioteken@falkenberg.se eller telefon 0346-88 63 84.

 

Går det att använda datorer?
En snabbdator finns på varje bibliotek. Snabbdatorn kan användas under max 15 minuter för ärenden som till exempel utskrift. På stadsbiblioteket finns också tre datorer som är bokningsbara för användning i max 30 minuter.

Vid datorerna gäller till största del självservice. Vi är måna om att hålla avstånd, både för besökares och personalens skull.

 

Finns det möjlighet att skriva ut och kopiera?

Stadsbiblioteket: Du kan skriva ut från din telefon via appen princh eller från våra bokningsbara datorer på våning 2. Datorerna får användas i max 30 minuter. Du betalar med kort eller swish. För att scanna behöver du ha med ett eget USB-minne.

Övriga bibliotek: En besöksdator på varje bibliotek finns för utskrifter. Du betalar med swish eller de betalningsalternativ som finns på respektive bibliotek.

Vid utskrift och kopiering gäller till största del självservice. Vi är måna om att hålla avstånd, både för besökares och personalens skull.

 

Kan jag låna böcker?
Ja.

Kan jag återlämna böcker?
Ja. Lånetiden står på ditt lånekvitto och på "Mina sidor". Behöver du hjälp med att låna om kan du kontakta ditt bibliotek. Om du är sjuk eller har symptom ska du inte besöka biblioteket.

Kan jag reservera böcker?
Ja. Du kan reservera genom att logga in på bibliotek.falkenberg.se Kontakta biblioteket via mejl eller telefon om du behöver hjälp. Reservationer hämtas först när du fått ett meddelande från biblioteket.

Kan jag fortfarande få böcker levererade hem?
Ja. Du som tillhör riskgrupp kan kontakta biblioteket och beställa hemleverans. Ring 0346-88 63 70 eller mejla biblioteket@falkenberg.se

Du som bor långt ifrån ett bibliotek och som brukar låna på mobila biblioteken kan kontakta mobila biblioteken via mejl eller telefon för att komma överens om ett sätt att få tillgång till böckerna. Detta gäller fram tills mobila biblioteken kan börja köra efter turlista igen.

Talböcker (DAISY) skickas hem till låntagare precis som tidigare.

Kan man använda de digitala tjänsterna?
Ja. De digitala tjänsterna fungerar som vanligt.

 

Har ni programverksamhet på biblioteken?

Under sommaren kommer det vid flera tillfällen att arrangeras aktiviteter för barn, både digitalt och på biblioteken. På sidan för evenemang finns all information om detta.

 

 

Våra enheter:

Stadsbiblioteket:

Ordinarie öppettider

Slöinge bibliotek:

Ordinarie bemannade öppettider. Meröppet alla dagar 10-22.

10 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Ullareds bibliotek:

Ordinarie öppettider fram till 27/6. Sommaröppet 28/6-22/8: endast torsdagar.

10 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Vessigebro bibliotek:

Ordinarie bemannade öppettider. Meröppet alla dagar 10-22.

10 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Ätrans bibliotek:

Ordinarie öppettider fram till 25/7. Sommaröppet 26/7-22/8: endast måndagar och onsdagar.

15 personer får vistas i lokalen samtidigt.

Mobila biblioteken:

alla turer är inställda tills vidare

 

 

sv-se en-gb