Biblioteken i Falkenberg

Biblioteken är öppna fullt ut med ordinarie biblioteksservice från den 30 september. Vi uppmanar fortfarande våra besökare att hålla avstånd. I våra lokaler finns även fortsättningsvis möjligheten att tvätta händerna och använda handsprit. Om du har symptom eller är sjuk ber vi dig att vänta med ditt besök.

 

För biblioteken i Falkenbergs kommun gäller det här:
Är biblioteken öppna?
Ja. 

Har biblioteken meröppet?

Biblioteken i Vessigebro, Slöinge och Ätran har meröppet.

Biblioteken har ordinarie bemannade tider och har meröppet alla dagar 10-22.

 

Kör mobila biblioteken?

Ja, med start den 20 september kör mobila biblioteken enligt ordinarie turlista.

 

Går det att använda datorer?
Ja, Det finns datorer att använda på alla bibliotek. På stadsbiblioteket finns två snabbdatorer för användning under max 30 minuter för kortare ärenden som till exempel utskrift.
På alla bibliotek finns datorer som kan användas under max 60 minuter. På stadsbiblioteket behöver du boka användningen av dessa datorer.  

Vid datorerna gäller till största delen självservice. Vi är måna om att hålla avstånd, både för besökares och personalens skull.

 

Finns det möjlighet att skriva ut och kopiera?

Stadsbiblioteket: Du kan skriva ut från din telefon via appen princh eller från våra bokningsbara datorer på våning 2. Du betalar med kort eller swish. För att scanna behöver du ha med ett eget USB-minne.

Övriga bibliotek: En besöksdator på varje bibliotek finns för utskrifter. Du betalar med swish eller de betalningsalternativ som finns på respektive bibliotek.

Vid utskrift och kopiering gäller till största delen självservice. Vi är måna om att hålla avstånd, både för besökares och personalens skull.

 

Kan jag låna böcker?
Ja.

Kan jag återlämna böcker?
Ja. Lånetiden står på ditt lånekvitto och på "Mina sidor". Behöver du hjälp med att låna om kan du kontakta ditt bibliotek. Om du är sjuk eller har symptom ska du inte besöka biblioteket.

Kan jag reservera böcker?
Ja. Du kan reservera genom att logga in på bibliotek.falkenberg.se Kontakta biblioteket via mejl eller telefon om du behöver hjälp. Reservationer hämtas först när du fått ett meddelande från biblioteket.

Kan man använda de digitala tjänsterna?
Ja. De digitala tjänsterna fungerar som vanligt.

Har ni programverksamhet på biblioteken?

Ja. Vi kommer stegvis att anpassa vår programverksamhet efter rådande situation under hösten. Se våra programpunkter på sidan för evenemang.