Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort


Meröppet innebär att biblioteket har utökade öppettider utan att det finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig vilket gör biblioteket mer tillgängligt.

I Falkenbergs kommun finns det två meröppna bibliotek: Slöinge och Vessigebro. Båda har meröppet 10-22 alla dagar i veckan.

Vem kan använda meröppet?
För att kunna använda det meröppna biblioteket behöver du ha fyllt 18 år. Du behöver inte vara svensk medborgare men måste kunna visa upp giltig ID-handling. Barn kan använda biblioteket i vuxens sällskap.

Hur gör jag?
För att registrera dig som meröppetanvändare behöver du först aktivera funktionen på ditt lånekort. Detta gör du genom att besöka något av de meröppna biblioteken under bemannade öppettider och visa giltig ID-handling.
Utanför biblioteket sitter en kortläsare där du med hjälp av ditt lånekort och PIN-kod kan komma in. En högtalarröst meddelar när det närmar sig stängning. Då måste alla lämna lokalen. Larmet slås på automatiskt ett par minuter efter stängning.

Vad kan jag göra under meröppettider?
Meröppet innebär att du klarar dina ärenden själv. Reserverade media står på en öppen hylla. Du kan låna och återlämna i självbetjäningsautomaten.
På biblioteket finns det en tillgänglig databas (Pressreader) för tidningar och tidskrifter från olika länder och på olika språk som du fritt kan använda. Du kan använda Internetdator, kopiera, göra utskrifter och scanna till de priser som anvisas i biblioteket.
Fritt WiFi finns om du tar med dig egen dator, telefon eller surfplatta. Du får gärna använda biblioteket för olika typer av möten, språkcaféer eller föreningsträffar. I bibliotekslokalen får det vistas max. 30 personer samtidigt.
Om du behöver hjälp av personalen är du varmt välkommen under bemannade öppettider.

 

 

 

Sök

Vill du komma i kontakt med biblioteket? Här hittar du information om hur du når oss: Kontakt (Klicka på länken)

FALKENBERGS KOMMUN  | 

 Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se