Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort

Barnföreställningar hösten 2018

 

Entré 25 kr – förköp på stadsbiblioteket eller på plats från kl. 13

Kontakta barnkultur@falkenberg.se för mer information.

 

 

8 september kl. 14, Falkhallen                          ålder: ca 6-12 år,

EXTREM(IS)T KUL

Tänk att en pajas kan vara så kul samtidigt som de mest seriösa personerna ibland är stora dummerjönsar! Vi möter tre coola, dansande, skojande clowner som gör musik och hittar på nya saker i sitt levande laboratorium. I kaoset finns källan till alltings möjlighet och hopp.

Vi tar narrens perspektiv och frågar oss hur människor kan fungera tillsammans trots olika synsätt, tankar och historier.

Extrem(is)t kul är en dansclownföreställning skapad av Robin Dingmans som är koreograf, dansare och danspedagog från Nya Zeeland. Barnen dras successivt in i föreställningen tills de till slut är med och skapar musik och dans tillsammans med artisterna.

Föreställningen arrangeras ihop med Rum för dans.

 

 

23 september kl. 14, Falkhallen                       ålder: ca 4-11 år

HÄXAN MED GULDYXAN – Teater MaRang

Häxan med guldyxan har flyttat in till byn. Hon samlar på pengar och guld. Det värsta hon vet är glädje och snällhet. Allt sånt hugger hon sönder med sin guldyxa. PANG! KRASCH! Alla är rädda men inte Leila och Leo. De har en plan. Och en morfar och hans katt. 

 

Häxan med guldyxan är en scenisk saga med den muntliga traditionen, virtuos gitarrmusik och det fysiska uttrycket tätt sammanflätade.

 

 

14 oktober kl. 14, Falkhallen                              ålder: ca 2-5 år

KULLERBAGGE – Big Wind

En danzoologi för de minsta! Koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad har i långa tider sökt efter intressanta småkryp, med förstoringsglas, och se där – en art som gömt sig för vetenskapen! Kullerbaggen! Den är enormt rar, speciell och knappt synlig. Men vad håller Kullerbaggen på med egentligen? Med hjälp av fantasynen kan alla med ett barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning.

 

 

28 oktober kl. 14, Falkhallen                              ålder: ca 4-8 år

PANIK PÅ PLAYAN – Teater Barbara

Maja och hennes pappa är på solsemester. Pappa älskar att bada och hoppa från trampolinen men Maja vill hellre sitta och läsa vid bassängkanten och samla snäckor på stranden.

En dag på zoo kommer Maja bort – eller är det pappa som har försvunnit? Maja är alldeles ensam bland vilda djur, stökiga barn och främmande vuxna. Pappa letar alltmer desperat efter Maja och springer i panik mellan krokodiler, strutsar och gorillor. Kommer de att hitta varandra?

Panik på playan är en hyllning till barns kompetens och klokhet och baserad på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok ”Livredd i Syden”.

 

 

11 november kl. 14, Falkhallen                         ålder: ca 3-8 år

GUMMAN SOM VILLE HA EN HUSTOMTE – Strandteatern                            

Hur får man en hustomte? Det undrar den vresiga gumman och ställer fram en skål med gröt som katten äter upp. Hon stickar en tomteluva som vinden tar. Någon hustomte syns inte till men när gumman öppnar sin dörr för den ensamma, frusna flickan som huttrar i kylan och bjuder henne på te och pepparkakor då får de båda se hur hustomten insmygandes. Han har kommit för att stanna och flickan med!

 

Berättande, sång, musik, dockor och skådespel. Sagan berättas med enkla men många medel som skapar stämning och magi. När den osynlige tomten visar sig på scenen uppstår ett magiskt möte som får barnen att hoppa upp för att se vart han tar vägen. Kanske följer tomten med barnen hem?

 

 

 

18 november kl. 14, Falkhallen                         ålder: ca 2,5-8 år

RÄVEN I DEN KOLSVARTA NATTEN – Teater Pero

Alla små djur i skogen är rädda för räven, den är både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Snart knackar det på dörren och där kommer ankan, musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen! Kaninen är snäll och öppnar dörren, även för dem han inte känner, men till slut är det alldeles fullt i kaninens stora säng. Då knackar det på dörren igen och den lilla rävungen står utanför och skakar, den har tappat bort sin mamma!

En underbar historia om att ta om hand varandra, att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman till slut dyker upp och är utom sig av oro blir även hon insläppt. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.

Vill du komma i kontakt med biblioteket? Här hittar du information om hur du når oss: Kontakt (Klicka på länken)

FALKENBERGS KOMMUN  | 

 Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se