Läsa på annat sätt

 

Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort

Myndigheten för tillgängliga medier(MTM) har till uppgift att se till att personer med olika funktionshinder får tillgång till litteratur på medier som är särskilt anpassade för dem: talböcker, punktskriftsböcker och e-text-böcker. Det finns även talböcker på andra språk än svenska.

Talboken
Talböcker är inlästa böcker för alla som har svårt att läsa tryckt text. DAISY står för Digitalt Audiobaserat  InformationsSystem och är ett format som gör det möjligt att bläddra, söka och sätta bokmärken. Du kan lyssna på talböcker i DAISY-spelare, dator, mobiltelefon eller mp3-spelare.

Biblioteket lånar ut DAISY-spelare så att du kan testa hemma. DAISY-böcker kan även skickas hem gratis till dig per post.

Med egen nedladdning får du möjlighet att själv ladda ned direkt från Legimus-katalogen Ca 100.000 titlar finns tillgängliga, dygnet runt. Det ger dig stor frihet och du slipper stå i kö och kan själv välja och söka din litteratur när som helst.

Ta kontakt med ditt bibliotek och be om hjälp med att skaffa inloggningsuppgifter till Legimus-katalogen, där böckerna finns. Bibliotekspersonalen förklarar användarvillkoren och hjälper dig att fylla i all information som behövs. Användarnamn och lösenord till katalogen skickas till din e-postadress. Bibliotekarien på ditt bibliotek visar dig även hur det går till att ladda ned talböcker. Om låntagaren är under 18 år ska avtalet godkännas av dennes målsman.

Ljudboken
Ljudböcker kan lånas av vem som helst, för att lyssna till när man stryker tvätt eller kör bil till exempel. En ljudbok görs av ett ljudboksförlag. 

Frågor
Om du har några frågor som rör talböcker kontakta biblioteket på telefon: 0346-88 63 70 eller via e-post: biblioteket@falkenberg.se

Sök

Logga in

Vill du komma i kontakt med biblioteket? Här hittar du information om hur du når oss: Kontakt (Klicka på länken)

FALKENBERGS KOMMUN  | 

 Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se