Fjärrlån

Letar du efter en bok som inte finns hos biblioteken i Falkenberg? Ofta kan vi låna in den från bibliotek utanför kommunen.

Böcker som inte finns hos biblioteken i Falkenberg kan vi låna in från bibliotek utanför kommunen. Det kallas fjärrlån och du kan max ha tre fjärrlån samtidigt. Om du inte hämtar ut fjärrlånet som du beställt måste du betala en avgift på 40 kr. Är det en nyare bok, som vi gärna vill ha i vår samling, kan vi istället köpa in boken. Bedömningen sker i varje enskilt fall.

 

Om du studerar och söker kurslitteratur får du oftast allra bäst service hos ditt universitets- eller högskolebibliotek. Studerar du på distans kan du ofta få böcker skickade hem till dig.

Som studerande har du tillgång till relevanta databaser och ett omfattande utbud av e-böcker via ditt universitets- eller högskolebibliotek. Tjänster vi som folkbibliotek inte erbjuder. Kontakta biblioteket vid ditt lärosäte för ytterligare information.

Det kan vara svårt att få in ett fjärrlån till vårt bibliotek just den period som din kurs pågår. Det är inte ovanligt med flera veckors väntetid och lånetiden är begränsad. Tänk gärna igenom vilket alternativ som är bäst innan du skickar en förfrågan om fjärrlån.


Du får ha max tre pågående beställningar samtidigt. Du måste vara låntagare vid biblioteken i Falkenberg för att lägga en beställning.

 

Så här gör du för att beställa ett fjärrlån:

Skicka ett mejl till biblioteket@falkenberg.se

Mejlet ska innehålla bokens titel och författare samt ditt namn och din e-postadress. 

Du får ett meddelande när ditt fjärrlån finns att hämta. 

 

Har du inte möjlighet att skicka mejl går det bra att ringa: 0346-886370.

Språk