Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort

Låna e-ljudböcker

Låna e-ljudbok till dator

Ska du lyssna på en e-ljudbok behöver du ha programmet Flash installerat i datorns webbläsare. E-ljudböcker är strömmande det betyder att du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar. Du får låna e-ljudböcker i 28 dagar. Du får låna 2 böcker på en vecka.

Så här gör du:

• Öppna webbläsaren och logga in på bibliotekets webbplats med bibliotekskort/personnummer och pinkod.
  • Därefter kan du söka fram den bok du vill låna på bibliotekets sida.Du hittar biblioteket e-ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av och genom att lägga till ordet streaming.
  • Klicka på länken med texten "Ljudbok (Flash)". När du har lånat boken öppnas spelaren i en ny flik i webbläsaren och du kan börja lyssna direkt.
  • Vill du fortsätta att lyssna på en e-ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på bibliotekets webbplats och går till "Mina lån". Klicka på länken "Hämta e-boken" intill den ljudbok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast, den kommer också ihåg vilken ljudvolym du hade.

Låna e-ljudbok till surfplatta eller telefon

Ska du lyssna en e-ljudbok på en Iphone/Ipad behöver du inte installera någon app, du använder den vanliga webbläsaren. För att lyssna på en Android laddar du ner en särskild e-ljudboksapp. E-ljudböcker är strömmande det betyder att du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar. Använder du en surfplatta eller telefon kan extra kostnader tillkomma från din operatör.

Så här gör du:

• Därefter kan du söka fram den bok du vill låna på bibliotekets webbsida. Du hittar biblioteket e-ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av och genom att lägga till ordet streaming.
  • Iphone/Ipad: Klicka på länken med texten "iOS". När du har lånat boken öppnas spelaren i ett nytt fönster i webbläsaren och du kan börja lyssna direkt.
    Android: Klicka på länken med texten "Android-app". Första gången öppnas Play-butiken så att du kan ladda ner och installera appen Elib ljudboksspelare. I fortsättningen öppnas läsappen automatiskt när du har lånat boken och du kan börja lyssna direkt. Just nu fungerar det bara att använda Elib-appen i den inbyggda webbläsaren (Internet) på Samsung Galaxy. Har du en annan modell - använd i stället webbläsarappen Flashfox.
  • Vill du fortsätta att lyssna på en e-ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på bibliotekets webbplats och går till "Mina lån". Klicka på länken "Hämta e-boken" intill den ljudbok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.

FALKENBERGS KOMMUN  |

Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se