Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort

Låna e-bok till surfplatta eller mobil

Så här gör du:

• Skapa ett användarkonto hos Adobe. Klicka på Logga in längst upp till höger för att skapa ett användarnamn på Adobes webbplats.
  • Ladda ner ett läsprogram exempelvis appen Bluefire Reader för Iphone/Ipad eller appen Aldiko för Android. De är gratis.
  • Auktorisera enheten genom att fylla i dina Adobe-id-uppgifter i appen.
    Iphone/Ipad: Gå via "i" (Info). Klicka på "Authorize" och fyll i dina Adobe-id-uppgifter.
    Android: Gå via menyn som symboliseras av tre streck. Klicka på "Om" och därefter "DRM-konton". Klicka på "Lägg till DRM konto" och fyll i dina Adobe-id-uppgifter.
  • Öppna webbläsaren och logga in på bibliotekets webbplats med bibliotekskort/personnummer och pinkod.
  • Därefter kan du söka fram den bok du vill låna i bibliotekets webbkatalog. Du hittar bibliotekets e-böcker genom att söka e-bok och den titel eller författare du är intresserad av.
  • Klicka på nedladdningslänken med texten "Offline", välj "Öppna i …".
    Iphone/Ipad: Boken laddas ner till läsappen och du kan börja läsa direkt.
    Android: Om boken inte öppnas i Aldiko direkt, går du in på "Nedladdningar" som brukar nås längst upp eller längst ner på telefonens/surfplattans skärm och klickar på den nedladdade filen. Filnamnet slutar på .acsm. Då hämtas boken till din Aldiko-hylla och du kan börja läsa.
  • Använder du en Android kan du också låna e-boken direkt via appen Aldiko.

Om det inte funkar

Använd Safari på Iphone/Ipad eller exempelvis Firefox på en Androidenhet. Kontrollera att du har valt nedladdningslänken "Offline" och inte "Online" som betyder att boken läses i webbläsaren.

Du kan ladda ner boken på nytt under hela lånetiden om du loggar in på bibliotekets webbplats och går till "Mina lån". Klicka på länken "Hämta e-boken" intill den bok du vill läsa.

FALKENBERGS KOMMUN  |

Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se