Biblioteken i Falkenberg
Bibliotekens lånekort

Låna e-bok till dator eller läsplatta

• Skapa ett användarkonto hos Adobe. Klicka på logga in längst upp till höger för att skapa ett användarnamn på Adobes webbplats.
  • Ladda ned läsprogrammet Adobe Digital Editions, eller Sony Reader om du har en läsplatta från Sony.
    Ladda ner Digital Edition
    Ladda ner Sony Reader
  • Starta Adobe Digital Editions, klicka på Help i menyn längst upp och sedan Authorize Computer. Auktorisera enheten genom att fylla i dina Adobe-id-uppgifter.
  • Öppna webbläsaren och logga in på bibliotekets webbplats med bibliotekskort/personnummer och pinkod.
  • Därefter kan du söka fram den bok du vill låna på bibliotekets webbsida.
  • Klicka på nedladdningslänken med texten "Offline". Boken laddas ner till läsprogrammet och du kan börja läsa direkt.
  • En läsplatta måste vara auktoriserad med samma Adobe-id som din dator.
  • Koppla läsplattan till datorn.
  • Öppna Adobe Digital Editions i datorn.
  • Ta tag i boken genom att klicka på den och hålla nere musknappen. Dra boken till vänstermenyn och släpp den över läsplattans namn. I Sony Reader väljer du i stället Synkronisera
  • Nu kan du koppla bort läsplattan och börja läsa.
  • Om det inte funkar

Kolla att du har programmet Adobe Digital Editions på datorn. Kolla om du har ett Adobe-id och att datorn är auktoriserad med det i programmet Adobe Digital Editions. Kontrollera att du har valt nedladdningslänken "Offline" och inte "Online" som betyder att boken läses i webbläsaren.

Du kan ladda ner boken på nytt under hela lånetiden om du loggar in på bibliotekets webbplats och går till "Mina lån". Klicka på länken "Hämta e-boken" intill den bok du vill läsa.

Det kan vara så att läsplattan behöver en bekräftelse på att du vill koppla den mot datorn. Annars kan du testa att dra ur sladden och börja om. Du kan också testa att koppla in läsplattan i ett annat av datorns usb-uttag.

FALKENBERGS KOMMUN  |

Besöksadress:

Nygatan 34, Postadress: 311 80 Falkenberg  tel:0346-886000  |  kommun@falkenberg.se