Digital vardag

Digital vardag

Här finns länkar för dig som vill lära dig mer om det digitala samhället
Internetstiftelsen

Internetkunskap.se är en webbresurs från Internetstiftelsen som syftar till att höja kunskapen om hur bland annat internet och källkritik fungerar. Webbsidan består av lättlästa artiklar och informationsfilmer.

Mikoteket

Mikoteket erbjuder arbetsmaterial i olika spår inom medie- och informationskunnighet (MIK) och digital kompetens. Varje spår innehåller flera kapitel i vilka text och länkar varvas med bilder, videor och praktiska övningar som introducerar - och låter användaren prova - olika digitala verktyg. 

Internet - ordlista
För oerfarna datoranvändare innebär livet med dator och/eller surfplatta många nya ord och begrepp. Frågorna brukar hagla. Vad är internet? Vad är Google? Vad är det för skillnad på e-post och mejl? Vad är ett operativsystem? Vad är Wifi och vad är ett SIM-kort? Nedan följer en förklarande lista på datortermer som många undrar över.

Digitala jag
Hemsidan Digitala jag är ett samarbete medllan Google digitalakademin och arbetsförmedlingen. Det är en hemsida för dig som vill bli tryggare i att använda digitala tjänster i din vardag.

 

Språk