angle-left Det nya stadsbiblioteket

Det nya stadsbiblioteket

Biblioteket är en verksamhet som ständigt förändras och de nya lokalerna ger oss en fantastisk möjlighet att hänga med och utvecklas i takt med samtidens behov. Totalt är det nästan 2 800 m² biblioteksyta i två plan.

Här kan du studera, läsa med barnen, bläddra i en tidning eller jobba en stund. Det finns ett stort utbud av böcker och andra medier och goda förutsättningar för lärande och gemenskap i lokalerna. Det nya stadsbiblioteket ska vara en inspirerande och trivsam plats för alla människor i Falkenberg.

På den lekfulla barnavdelningen på entréplan finns en mysig sagogrotta – som vi tror kommer bli en favoritplats för många små läsare och lyssnare. Här finns också den kreativa verkstaden där skapande är i fokus.

 

Utökade öppettider: 

Stadsbiblioteket utökar öppettiderna med två extra timmar på fredagar och fyra timmar söndagsöppet. De nya öppettiderna är måndag-fredag 10-19, lördag 10-14 och söndag 12-16.

 

Återlämningsmaskinen:

Alla böcker lämnas tillbaka i foajén. Där finns ett inkast till återlämningsmaskinen som hjälper oss att registrera alla böcker. Du får ett kvitto och kan vara säker på att ditt lån är avregistrerat. 

 

Surfplattor: 

Med bibliotekets surfplattor kan du läsa, surfa, lyssna på musik och se på film - var som helst i biblioteket. Plattorna står i ett ställ på övre plan. Du lånar en surfplatta med ditt lånekort och kan använda den i hela biblioteket.

 

Grupprummen: 

Inne i biblioteket och i Argus gemensamma utrymmen finns grupprum som kan användas om du till exempel vill studera eller arbeta avskilt eller ha ett möte. De rum som är bokningsbara kan bokas via kommunens Kontaktcenter.

 

Labbet: 

Labbet är stadsbibliotekets rum för verksamhet kopplad till det digitala samhället. Här kan besökare testa spännande teknik som designprogram och VR-teknologi. Labbet är också platsen för den digitala vardagen. Vi vill erbjuda besökare hjälp och stöd i att utveckla sin digitala förmåga, genom att till exempel delta i kreativa verkstäder eller få enskild handledning.

 

Programverksamhet: 

Argus härliga lokaler kommer att fyllas med intressanta programpunkter av olika slag. Håll utkik!

 

Stillheten: 

Hitta en rofylld plats i den tysta läsesalen Stillheten.

 

 

Språk

sv-se en-gb