Användarvillkor

Bibliotekskort
Du får ditt första bibliotekskort gratis.

Behöver du ett nytt kort kostar det 25 kr för vuxna och 10 kr för barn.

 

Fjärrlån

Fjärrlån kopior: faktisk kostnad

Fjärrlån utanför Norden: faktisk kostnad

Ej uthämtade fjärrlån: 40 kr / bok

 

Förseningsavgifter

Från den 1 januari 2022 tar vi inte längre ut dygnsavgifter för försenade lån vid Biblioteken i Falkenberg. Precis som tidigare blir du efter en tid ersättningsskyldig för de lån som av någon anledning inte återlämnats till biblioteken och du spärras från att göra nya lån tills beloppet är betalt eller du har lämnat tillbaka det du lånat.

 

 

Förlorade/förstörda medier

Bok/Ljudbok vuxen: 250 kr

Bok/Ljudbok barn: 125 kr

DVD: 400 kr

TV-spel: 600 kr

Musik-CD: 125 kr

Talbok/DAISY: 100 kr

Tidskrift vuxen / barn: 70 kr / 25 kr

Boklåda: 140 kr

Fjärrlån: faktisk kostnad

Avgift för ersättningsbok: 50 kr

Biblioteket ansvarar inte för skador som lånade medier kan orsaka på din egen tekniska utrustning.

 

Kopior och utskrifter

A4 svartvit / färg 2 kr/st / 4 kr/st

A3 svartvit / färg 3 kr/st / 6 kr/st

 

Taxor och avgifter är beslutade av Kultur- fritids- och tekniknämnden och gäller från 2022-01-01.

 

Bibliotekskort

Det är gratis att låna och att få bibliotekskort. Det enda som behövs är en giltig id-handling. Bibliotekskortet gäller på alla kommunens folkbibliotek. Bibliotekskortet är en personlig värdehandling och du ansvarar för det som lånas. Vårdnadshavare ansvarar för barnens lån. Be biblioteket spärra kortet om du tappar bort det. Om du har glömt ditt bibliotekskort kan du låna om du visar giltig id-handling. Du kan också låna med ditt personnummer och pin-kod på bibliotek som har självbetjäningsautomater.

 

Personuppgifter

Biblioteket behandlar personuppgifter om dig i syfte att registrera var böcker och andra medier befinner sig när de är utlånade, för att kunna kontakta dig om du inte lämnat dem i tid och senare skicka räkning om du eller barn som du är vårdnadshavare för inte har lämnat tillbaka lånat material. Vidare för att kunna meddela dig när en reserverad bok är klar för hämtning, för att hantera lokalbokningar och för att skicka ut annan verksamhetsrelaterad information. Uppgifter om dina lån är konfidentiella och raderas när lånen är återlämnade och eventuella skulder är betalda.

De uppgifter vi sparar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer samt namn och födelsedatum på barn som du är vårdnadshavare för och som har bibliotekskort. Personuppgifterna sparas i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation) och kommer endast att användas inom Falkenbergs kommuns folkbiblioteksverksamhet. Icke aktiva användare tas bort efter fem år. Om du visar upp en giltig id-handling kan du som låntagare alltid få veta vilka personuppgifter som finns registrerade om dig och uppdatera dina personuppgifter. Du har också rätt att få dina personuppgifter raderade, när du har lämnat tillbaka dina lån och inte har några skulder. 

 

Lånetid

Lånetiden är normalt fyra veckor. Du kan se när du ska lämna tillbaka på ditt lånekvitto eller på Mina sidor på webbplatsen. Du kan låna om upp till fem gånger om det du lånat inte är reserverat av någon annan. Lånetiden blir automatiskt kortare om det är många reservationer. Du ansvarar själv för att dina lån återlämnas i tid.

 

Försenade lån

Om ett lån inte lämnas tillbaka i tid skickas påminnelser. Om inte lånet återlämnats efter två påminnelser skickas en räkning. När du fått en räkning spärras du från att göra nya lån tills beloppet är betalt eller du har lämnat tillbaka det du lånat. Anvisning om betalsätt finns på räkningen. Från den 1 januari 2022 tar vi inte längre ut dygnsavgifter för försenade lån vid Biblioteken i Falkenberg. Precis som tidigare blir du efter en tid ersättningsskyldig för de lån som av någon anledning inte återlämnats till biblioteken. 

 

E-tjänster

På vår hemsida: bibliotek.falkenberg.se kan du se allt som finns att låna. Med din pin-kod kan du själv reservera, göra omlån och se dina lån. En pin-kod väljer du antingen på hemsidan eller på ditt bibliotek.

 

Våra bibliotek

Stadsbiblioteket

Mobila biblioteken

Skogstorps bibliotek

Slöinge bibliotek

Ullareds bibliotek

Vessigebro bibliotek

Ätrans bibliotek

 

Alla bibliotek nås via Kontaktcenter: 0346-88 60 00

 

 

Språk